VIANTHA-P ( Burggraaf x Indoctro )

Viantha P, Elite - Prest - Prok, Burggraaf x Indoctro, geb. 2002.
De Elite merrie Viantha is in de fokkerij al zeer succesvol met inmiddels een 4-tal nakomelingen op internationaal niveau:
* Biantha P van Numero Uno 1.45 m.
* High-Top P van Namemlus R 1.45 m.
* Karl P van Carrera VDL 1.45 m.
* Loharna P van Carrera VDL 1.35 m.

Vader van Viantha P is de preferente Burggraaf is een product van de Holsteinse succesformule Landgraf I x Cor de la Bryere. Top vererver Landgraf I bracht al 125 goedgekeurde hengsten en meer dan 70 staatspremie merries. Hij heeft een levenswinsom van meer dan DM 6 miljoen. Dit vermogen werd o.a. bij elkaar gestreden door zijn nakomelingen Libero H., Taggi, Freestyle, Lucky Luke, Landmann, Lacros en Everst Major Wager. Moeders vader is de befaamde sportpaardenleverancier Cor la la Bryere. Burggraaf’s moeder Loanda komt uit de bekende Holsteinse lijn (stamm: 7126) van Acord I, Acord II, Acobat I t/m III, Arico, Fra Diavolo, Chicago en Freeman. Burggraaf zelf sprong internationaal onder Roelof Bril. Zo sprong Burggraaf in 1991 tijdens Indoor Brabant de muur van 2.10 meter. In 1993 werd hij reservekampioen in de 1.40 rubriek voor dekhengsten.

Burggraaf geniet internationale bekendheid door o.a. de wereldbekerwinnaars Burggravin, Millennium, Now or Never en Kuno, de Grand Prix paarden Obelisk en Power Point, en vele andere nakomelingen.

Moedersvader is de preferente Indoctro, deze Capitol I zoon behoort tot de top der fokhengsten. Zijn nakomelingen presteren met succes op het allerhoogste niveau en al meerdere nakomelingen namen deel aan de Olympische Spelen. In Rio de Janeiro werd Indoctro vertegenwoordigd door zijn nakomelingen Imothep en Amarillo. Op eerdere Spelen werd hij vertegenwoordigd door Casadora, Don Porfirio, VDL Orestus, Nike en Vedor.

Afgelopen jaar werden er weer verschillende topprestaties neergezet door nakomelingen van Indoctro: Baileys won met het Nederlandse team de finale van de Nations Cup in Barcelona en de landenwedstrijd in Falsterbo. Hij werd 3e in de GP Redefin, 6e in de GP Bolesworth en 8e in de GP Le Touquet. VDL Groep Arera C won een grote rubriek in Londen, was 2e in de GCT GP van Estoril, 3e in de GP La Baule en 3e in de GP Mexico-city. Hello M’Lady won een GCT-rubriek in Mexico-city en was 8e in de GCT GP van Shanghai en 9e in de GCT GP van Miami. Cas 2 was 4e in de GP Wellington en 6e in de GP Luik, Dalien Swally R.P won de GP Kronenberg, Celebrity VDL won de GP de Wolden, Christy Jnr won de Derby van Falsterbo, Wittinger VDL won de GP Sonoma Park etc.