VIOLA XXIII ( Cassini I x Lord )

VIOLA XXIII ( Cassini I x Lord ) geb. 2005, deze rechtstreekse dochter van topvererver Cassini I heeft zich inmiddels al bewezen in de fokkerij als moeder van van 3 Internationale springpaarden en een tweetal goedgekeurde hengsten:
* Margot 8 van Quidam de Revel 1.40m
* Quisito 2 van Quidam de Revel 1.45m
* Diamond van Diamant de Semilly 1.50m
* Ti Amo de Bahra van Diamant de Semilly Licensed Stallion
* For Ever by For Pleasure Licensed Stallion

De moeder van Viola XXIII, de Lord dochter Gaima, heeft ook al een aantal internationale springpaarden gegeven:
* Criptonite van Cento 1.60m
* Cordano San Remo van Coronado 1.50m
* Constantin van Corrado I 1.40m
* Call Him Creak van Cassini I 1.40m

Vader van Viola XXIII is de Capitol I zoon Cassini I Holst, welke op zijn beurt eveneens een zeer invloedrijke fokhengst is geweest met nakomelingen over de gehele wereld. Daarnaast heeft hij zelf enkele jaren zeer verdienstelijk gepresteerd in de internationale springsport, waarbij hij ruim € 150.000 aan prijzengeld won. Met Franke Sloothaak (GER) won hij de Grand Prix van Arnhem en dezelfde combinatie won met het Duitse team de landenwedstrijd tijdens het CHIO in Aken.

Cassini I bracht als fokhengst bijna 100 dochters die moeder van tenminste één goedgekeurde hengst zijn geworden.
Daarnaast is hij de vader van 143 goedgekeurde hengsten, waarvan er 84 een duidelijke invloed hebben uitgeoefend op de fokkerij.
Enkele zonen zijn ook zelf belangrijke fokhengsten geworden zoals Candillo Holst, Cumano Holst, Berlin Holst en Carambole Holst.
Candillo is de vader van 13 hengstenmoeders en 13 goedgekeurde zonen.
Cumano bracht 13 goedgekeurde hengsten, 5 hengstenmoeders en een groot aantal zeer goede springpaarden, zoals Nasa SF, Nenuphar’Jac SF, Neptune Brecourt SF, Noblesse de Tesse SF. Cumano’s zoon Malito de Rêve is de vader van een succesvolle springpaarden Estoy Aqui de Muze H.B.C. BWP, Gancia de Muze BWP en Grand Cru van de Rozenberg BWP.
Berlin is de vader van 49 goedgekeurde hengsten en vier hengstenmoeders. Ook heeft hij diverse internationale springpaarden gebracht waaronder Bull Run’s Faustino de Tili BWP en Caspar 232 OS.
Carambole is een nog jonge fokhengst die diverse goed presterende sportpaarden en inmiddels vier goedgekeurde zonen heeft gebracht.

Succesvolle nakomelingen van Cassini I in de sport zijn o.a. Cavalor Cumano Holst, Eurocommerce Berlin Holst, Cabrio van de Heffinck Holst en Carambole Holst.
Cumano is met zijn ruiter Jos Lansink in 2006 in Aken wereldkampioen geworden en heeft in 2007 in Mannheim bij het Europees kampioenschap de tweede plaats behaald.
Berlin maakte met zijn ruiter Gerco Schröder deel uit van het Nederlandse team dat op het wereldkampioenschap 2006 in Aken en op het Europese kampioenschap 2007 in Mannheim de landenwedstrijd won.
Cabrio van de Heffinck heeft met Olivier Philippaerts de hoog gewaardeerde Grand Prix van Spruce Meadows in Calgary gewonnen.
Carambole is met zijn ruiter Willem Greve succesvol geweest in diverse Grand Prix wedstrijden en verschillende landenwedstrijden.

Cassini I Holst is een schimmel hengst met een stokmaat van 172 cm. Hij is geboren op 1 april 1988 en is gefokt door Johann Hermann Claussen uit Neuenkirchen, dat tien kilometer ten noorden van Heide aan de westkust van Sleeswijk-Holstein ligt.
Cassini I is een broer van de hengst Cassini II (14, zie bestand Cassini II Holst)

De vader van Cassini I is de schimmel hengst Capitol I Holst (V. Capitano Holst), die gefokt is door Harm Thormählen uit Kollmar, dat circa 15 km ten westen van Elmshorn in Sleeswijk-Holstein ligt. Capitol is in 1975 geboren en heeft een stokmaat van 172 cm. Hij komt uit een Holsteinse moederlijn waar de hengsten Maximus Holst en Ramzes x aan hebben bijgedragen.
Capitol I is in 1977 goedgekeurd en is tot zijn dood in 19 actief geweest in de fokkerij. Hij heeft 54 goedgekeurde zonen gebracht.
In een apart bestand wordt uitgebreid aandacht besteed aan Capitol I.

De moeder van Cassini I is de bruine merrie Wisma Holst (1984, V. Caletto II Holst). Zij is ook de moeder is van de hengst Clarimo ASK Holst (2003, V. Clearway Holst), die is goedgekeurd door het Holsteinse-, Beierse-, Hannoveraanse- en Rijnlandse stamboek.
Wisma is ook de tweede moeder van de hengsten Lovari Holst (16, V. Lasino Holst), Cassaro 5 Holst (2002, V. Coronado Holst), Quinn 17 Holst (2007, V. Quick Nick I), de broers Quintago VA Holst (2007, V. Quidam de Revel SF) en Fernhill Quintago I Holst (2007) en van Caleonid Holst (2009, V. Calido I Holst),
Lovari en Quintago VA zijn goedgekeurd door het Holsteinse stamboek; Cassaro 5 door het Holsteinse-, Beierse-, Rijnlandse- en Zangersheide stamboek; Quinn 17 door het Brandenburgse- en het Mecklenburgse stamboek; Fernhill Quintago I door het Selle Français- en het Zangersheide stamboek en Caleonid is in Zuid Afrika goedgekeurd voor de fokkerij.

Tweede moeder van Cassini I is de schimmel Prisma Holst (1978, V. Mahmud Holst).

De stempelhengst Cottage Son xx komt aan vaderskant één keer voor in de afstamming van Cassini I en aan moederskant twee keer, waardoor hij een inbreng van 12,5 % heeft in de erfelijke aanleg van Cassini I.
Gerekend over acht generaties heeft Cassini I een afstamming met 48,4 % Holsteins bloed en 46,9 % Engels- en Arabisch volbloed.