O'DAME VDL ( Etoulon VDL x Brugal VDL)

O'Dame VDL, ELITE - CMK KAMPIOEN 2022, gefokt bij de familie Van de Lageweg uit Bears, wist als veulen al op te vallen hetgeen resulteerde in het winnen van het Nationaal Veulenkampioenschap op de CMK van het KWPN. Ook als -jarige wist de merrie opnieuw op te vallen. "De Etoulon dochter is sterk gemodelleerd en heel mooi bespierd, ze galoppeert met veel balans en dat zagen we ook terug bij het springen, waarbij ze in de landing direct de balans is en verder kan galopperen. Ze springt met heel veel inzet, is snel en toont zich heel voorzichtig. Daarbij heeft ze veel overzicht en veel atletisch vermogen. Ook haar verrichting was heel constant" De volle zus Kante Dame VDL werd in 2018 Kampioen van Friesland, moeder Grande Dame VDL scoorde 84 punten in de IBOP en is de halfzus van de internationale sporthengsten Bordeaux VDL en Taloubet VDL. O'Dame VDL heeft dezelfde grootmoeder als Grand Prix hengst Icoon VDL die ondermeer de GP van Eindhoven wist te winnen en als de eindigde in de 1.60 GP van Falsterbo.

Vader Etoulon VDL ( Toulon x Calvados ), werd als jarige reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punt en kreeg een 9 voor de onderdelen reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Voor zijn galop en zijn rijdbaarheid & instelling kreeg hij een 8½.

De 1.50 springende Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende springhengsten van Nederland. O'Dame VDL is inmiddels de de dochter van Etoulon welke de titel wist te bemachtigen op de Nationale merriekeuring, in 2016 It's a Girl GR en in 2020 Mette VDL