OKEECHOBEE TCS ( Chaccoon Blue x Crown Z )

De zeer goed gemodelleerde ELITE Okeechobee TCS is een dochter van Chaccon Blue uit de Crown Z dochter Cor de la Crown Z. Dit fokproduct van Egbert Schep en Tim & Leida Collins-Strijk mocht op de Ck Utrecht het kampioenslint in ontvangst nemen met een score van 90 punten voor het springen. Op de NMK wist ze wederom te overtuigen wat werd beloont met het Res. Kampioenschap bij de 3-jarige springmerries. De jury omschreef Okeechobee TCS als een goed gemodelleerde merrie met veel uitstraling welke goed in het rechthoeksmodel staat. Ze heeft een opvallend goede galop en is heel vlug. Ze toont zich zeer voorzichtig en springt telkens met een heel goed lichaamsgebruik en veel atletisch vermogen. Okeechobee TCS is een half zus van de 1.0 geklasseerde Istabrag TCS ( v. Warrant), die in 2020 tweede werd in de blom Cup voor zevenjarigen, Elvira (v. Ustinov) is tevens een hlaf zus en springt 1.0 m. De moederlijn gaat via Crown Z terug naar de topklasse merrie Ratina Z. Ander goedpresterende paarden uit de moederlijn zijn Corner Z ggh., 1.60m., Carpe Diem Z ggh, Faust Z, ggh., 1.60 m., Goliath Z, ggh., 1.50 m., Ahorn Z, ggh.

Vader Chacoon Blue behaalde onder zijn ruiter Philip Rüping met meerdere plaatsingen in de wereldranglijsten van Kronenberg, Lanaken en Oldenburg bij een zware concurrentie, nadat hij zich daarvoor onder Philip Rüping meermaals in de kopgroep plaatste in de Youngster-tour van München, Neumünster, Paderborn en Opglabeek. Zijn onbegrensde mogelijkheden openbaarde Chacoon Blue reeds tijdens zijn verrichtingstest in 201, die hij met het grandioze cijfer 9, voor springen afsloot. In 2016 veroverde hij, na de eerste overwinningen in de internationale Youngster-tour, nipt verslagen, de zilveren medaille tijdens het Youngster-kampioenschap in Warendorf. Chacoon Blue: springspecialist uit de moederlijn van Olympisch kampioen Askan.

Chacoon Blue: vader van vice-Bundes- en vice-Landeskampioen Chacoothargos OLD! De nakomelingen van Chacoon Blue weten inmiddels de aandacht te trekken in de internationale Youngster-tour, zoals de duur over de P.S.I.-veiling verkochte Chacoon’s Fly/Ann-Kathrin Brune, Chucky PS/Marcel Schneider, Cody/Jan Meves, Chacpillon PS en Billy Hepburn. Chacoothargos PS Old/Philip Rüping won zilver tijdens het Bundes- en Oldenburger Landeschampionat (5jr.). Chacoon vom Eigen CH won de finale van de Zwitserse kampioenschappen (5jr.). Coca da Boa/Hendrik Zurich behaalde zilver tijdens het Westfaal kampioenschap voor -jarige springpaarden. Corazon/Manuel Feige verzekerde zich van brons tijdens het Württemberger Landeschampionat (jr.). In de fokkerij bracht Chacoon Blue inmiddels meer dan 15 gekeurde zonen, waaronder Chacoolue PS/Eiken Sato, de tijdens het Bundeschampionat als derde geplaatste Chacoon’s Fly PS/Patrick Stühlmeyer, de meervoudig winnaar van springpaardenproeven Cancun/Takashi Haase, de eveneens veelvuldig geplaatste Charmane als ook de eerste reservekampioen van de BWP-keuring, Spitfire V, en de Hannoveraanse premiehengst Carnegie. Met zijn dochter Charlize bracht hij de springkampioene van de Herwart von der Decken-Schau in Verden.