CELINA ( Centadel x Balou Du Rouet )

Celina ( Celouna PS ), 2011 ( Centadel x Balou Du Rouet x Grannus )

Celina was zelf zeer succesvol in de sport onder o.a. Ben Maher & Molly Ashe Cawley tot 1.45 niveau maar is helaas door een blessure terig gehaald naar Nederland om haar in te zetten voor de fokkerij.

Celina is een dochter van de Centadel, de 1.60 springende Cento zoon uit een moeder van Landadel x de engels volbloed Black Sky xx
Cento ( v. Capitol I ) behoorde tot de absolute wereld top, winnaar van de Grand Prix in Aken met Otto Becker, Olympisch goud in Sydney met het Duitse team, individueel een 4de plaats, winnaar van de World Cup in Leipzig, winnaar van de Grand Prix in Spruce Meadows en vele ander precieuze resultaten met een totale winsom van meer dan 1 miljoen euro.
Naast zijn top resultaten in de sport heeft hij ook veel betekend voor de fokkerij, tussen 2012 – 2015 behoorde hij volgens de WBFSH tot de beste springpaardenleveranciers van de wereld. Moeders vader van Centadel is die ander Holsteiner topleverancier Landadel ( v. Landgraf I ) wiens nafok meer dan 4,7 miljoen euro bij elkaar wist te springen zoals o.a. de Europees kampioen Lady Weingard, Fein Cera – the best horse tijdens de 2002 wereld kampioenschappen in Jerez en Landdame, winnaar van de Hamburg Derby.

De moeder van Celina is de Balou Du Rouet dochter Agronda welke naast Celine ook de moeder is van o.a. Silver Shine, 1.65 springen met Martin Fuchs, HH Filounus (SUI) en 1.45 springen met Qentin Judge (USA). Agronda is tevens de volle zus van de goedgekeurde hengst Balougran Z welke op 1.40 niveau springt. Vader Balou du Rouet is niet alleen veruit de meest succesvolle zoon van de Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen Baloubet du Rouet, hij is ook een van de 20 beste springpaarden leveranciers in de wereld.
Balou du Rouet komt uit de zeer succesvolle merrie Georgia, o.a. ook de moeder van kampioen Cornet's Balou (v. Cornet Obolensky) en het S3* springpaard Chatinue (v. Chacco-Blue)/Patrick Döller.

Celina hebben wij in gezamenlijk eigendom met de VDL stud uit Bears