Turfhorst Orleans VDL, KWPN approved 2022

Turfhorst Orleans VDL, een zeer interessante hengst uit één van de beste stammen van dit moment. De door Horsestud Thijs BVBA gefokte Turfhorst Orleans VDL is namelijk een zoon van de geprezen Conthargos uit de Heartbreaker-dochter Happy Days Z – de volle zus van stempelhengst Hardrock Z. In het KWPN-verrichtingsonderzoek kwam Orleans VDL als één van de meest veelbelovende hengsten uit de bus met een totaalscore van 82 punten.

Vader Conthargos behoort tot de meest toonaangevende hengsten van dit moment; de nakomelingen van Conthargos vallen op door hun vermogen, kwaliteit aan de sprong en instelling. Inmiddels springen tientallen nakomelingen van Conthargos op Grand Prix-niveau, waaronder de olympische Cosa Nostra, Call Me Baby Quick PS, Carlotta, Concona en Celine. Verder combineert Turfhorst Orleans VDL de grootheden Heartbreaker en Carthago is zijn uitstekende pedigree.

Orleans’ moeder Happy Days Z is zelf ook al succesvol gebleken in de fokkerij; haar dochter Classy Cat JT Z springt op 1.0m-niveau onder Alfie Bradstock en haar zoon Dynamis KC springt op 1.50m-niveau met de Amerikaanse Caitlin Creel. Grootmoeder Carte Blanche Z is moeder van de olympische stempelhengst Hardrock Z. Daarnaast gaf Carte Blanche Z het Grand Prix-springpaard Charlemagne JT Z van de Italiaanse ruiters Silvia Bazzani en Riccardo Pisani. Bekende Grand Prix-springpaarden zoals Skejarbergs Larkin van Pal Flam, Zippo Z van Freddie Vazquez, Camaro Z van Pedro Veniss, JK Horsetrucks Leasure Z van Katharina Offel en Lord II Z van Geir Gulliksen zijn nauwverwant aan Turfhorst Orleans VDL.

In het KWPN-verrichtingsonderzoek viel Turfhorst Orleans VDL zeer positief op door zijn uitstekende rijdbaarheid en balans in galop; hierdoor verdiende hij een 8,5 voor rijdbaarheid en 8,0 voor zijn galoppade. Ook bij het springen toont Turfhorst Orleans VDL extra talent met zijn snelle reflexen en goede manier van springen; hij werd daarom beloond met een 8,5 voor reflexen. Met zijn vermogen, afdruk en rijdbaarheid kreeg Turfhorst Orleans VDL een 8,5 voor zijn aanleg als springpaard, wat een totaalscore van 82 punten opleverde.

Turfhorst Orleans VDL: zeer getalenteerde Conthargos-zoon uit de zus van Hardrock Z

pedegree: https://horsetelex.nl/horses/pedigree/227988/orleans-vdl

Turfhorst Orleans VDL hebben we in mede eigendom met de VDL stud