VESINE ( Vitalis x BH Don Schufro )

VESINE, 2019 ( Vitalis x BH Don Schufro )

Moeder van Vesine is wellicht de stammoeder van 1 van de beste dressuurstammen van de wereld "Gesine". Deze Blue Horse Don Schufro dochter is naast de moeder van de Reservese kampioen 2017 Vivaldi's Schufro ook de moeder van de Sir Donnerhall I dochter Gesina. Gesina op haar beurt is moeder van niet minder dan 8 gekeurde zonen met als bekendste For Romance I & II, beide van Furst Romancier en de Furst Heinrich zoon Feinrich. Nakomelingen uit de Gesine stam bewijzen zeer keer op keer !!

Vader Vitalis: Vader van Grand Prix-nakomelingen van de hoogste kwaliteit! Vitalis vererft het winnaarsgen: Valesco/Fabienne Müller-Lütkemeier was in zijn eerste Grand Prix-seizoen tijdens het CHIO Aachen niet te verslaan, veroverde in de Louisdor-Preis-finale de derde plaats en verkreeg de Otto Lörke-Preishet voor het beste toekomstpaard. Valencia AS/ Fabienne Müller-Lütkemeier veroverde de reservetitel in de finale van de Louisdor-Preis. Vayron/Helen Langehanenberg won de Grand Prix in Ankum. Vamos Amigos/Cathrine Dufour behaalde in de Wereldbeker-Kür de vierde plaats. First-Step Valentin/Larissa Pauluis nam deel aan het EK. Vinray NRW/Ellen Richter won teamgoud tijdens het EK-U25. Victoria’s Secret veroverde in 2016 de kampioenstitel tijdens de wereldkampioenschappen in Ermelo, nadat zij een jaar eerder reeds het Bundeschampionat op haar naam schreef. Het aantal goedgekeurde zonen van Vitalis is inmiddels boven de 50 gestegen, waarbij de hengsten Valverde NRW (kampioenshengst, drievoudig Westfaals kampioen, Bundeskampioen en 4e tijdens het Wereldkampioenschap), Vogue (reservekampioen Westfalen en 940.000 Euro veilingtopper), Vitalos (Bundes- en Hannoveraans kampioen 4 jr.) en Viva Vitalis (Kampioenshengst Mecklenburg) als ook Villeneuve, Vaderland en Va’Pensiero er duidelijk bovenuit steken. De ongeveer 100 Staatsprämien-dochters worden aangevoerd door de kampioensmerries Va’Pensiera (Hannover), Vienna (Westfalen), Virginia K (Rheinland) en Valeria (Baden-Württemberg). Veelvoudig ontpoppen de Vitalis-veulens tot veilingtoppers: zo kostte het hengstveulen Vardy tijdens de Oldenburger Elite-veiling 120.000 Euro. Vermeer was met een afslagprijs van 61.000 Euro de highlight van de Oldenburger Elite-veulenveiling 2021.