NOTRE-DAME-STRH. ( Franklin x Jazz )

NOTRE-DAME-STRH., geb. 2018 ( Franklin x Jazz )

Moeder Toulouse ( Jazz x Ulft ) was een tweeling samen met Tuzla. Tuzla bracht onder meer twee Lichte Tour dressuurpaarden, waaronder de KWPN- en Oldenburg goedgekeurde hengst Armani (United). Toulouse is daarmee niet alleen ook de volle zus van Parzival ( Grand Prix ), maar ook van de KWPN, AES en Oldenburg goedgekeurde hengst Fleau de Baian. Hij won al tweemaal het KNHS-indoorkampioenschap onder Adelinde Cornelissen: in 2017 in het ZZ-Zwaar en in 2018 in de Lichte Tour

Toulouse’s nakomelingen halen ook regelmatig het nieuws. Op het KNHS Indoorkampioenschap 2018 won haar zoon Genua TC knap zilver onder Jeanine Nieuwenhuis, nadat ze al deelgenomen hadden aan het WK voor jonge dressuurpaarden. Bretagne-STR. (OO Seven) liep met Lischa de Vos Zware Tour (Inter A/B/II) en twee nakomelingen van Zuidenwind zijn Z2-dressuur geklasseerd.

Vader Franklin: de kampioenshengst van internationaal formaat! Franklin bevestigde zijn kwaliteiten voor het grote dressuurtoneel inmiddels met hoge plaatsingen tot op Inter I-niveau. Zijn carrière startte hij als kampioen van de KWPN-hengstenkeuring, verrichtingskampioen en finalist tijdens het WK-jonge dressuurpaarden. Talrijke zonen werden gekeurd, waaronder de reservekampioen 2019 Franklin’s Love in Redefin, de KWPN reservekampioen Kadans, de onlangs in München gekeurde Faustus, de onder Sönke Rothenberger succesvolle Fendi en Fair Deal. Uit de schare van Franklin-veulens komt ook het voor 150.000 Euro afgeslagen merrieveulen Faretti, dat in 2017 uitgeroepen werd tot het beste Deense dressuurmerrieveulen. In 2018 was haar volle zus Feretti II de veilingtopper. In 2020 was het merrieveulen Fascination met 60.000 Euro de absolute prijstopper van de 2e Helgstrand-Schockemöhle online-veiling. In 2016 ging de titel van beste merrieveulen eveneens naar een Franklin-dochter: Francisca Lightfoot. Zijn vader Ampère, zelf keurings- en verrichtingskampioen, bracht in Nederland en Duitsland inmiddels meer dan 60 gekeurde zonen, waaronder het Grand Prix-paard ZINQ Abegglen FH, Aperol en First Ampère. Zijn 25 Staatprämien dochters worden vertegenwoordigd door de Westfaalse kampioensmerrie Anky en de merrie Amicella, die de Westfaalse kampioenshengst en Bundeskampioen Valverde bracht. De pedigree van Franklin wordt tweevoudig versterkt door de dressuurlegendes Ferro en Flemmingh. Franklin: de troonopvolger van Ampère!