ROYAL WELTINO ( Dante Weltino x Rohdiamant )

Royal Weltino 2013 ( Dante Weltino x Rohdiamant )

Royal Weltino komt uit een ijzersterke moederlijn, moeder Runa is dochter van een van de grondleggers van de oldenburgse fokkerij Rumirell en met als vader Rohdiamant is zij een volle zus van niet midner dan 6 goed gekeurde hengsten

De Elite merrie Rumirell (Grundstein II x Akzent II) heeft veel betekend voor de Oldenburgse fokkerijj. Zo schonk zij het leven aan onder andere 6 zonen van Rohdiamant die alle 6 goedgekeurd werden.
Een van de eerste Rumirell-hengsten, geboren in 1996, is de Rubin Royal (v. Rohdiamant) die zelf succesvol was in de Grand Prix en op dit moment in de top tien van de meest invloedrijkste dressuurverervers, de WBFSH-ranking, staat.
Tweede in de lijst met goedgekeurde zonen van Rohdiamant is Romanov. De donkerbruine begon zijn carrière door als tweejarige reserve kampioen te worden tijdens de Oldenburgse hengstenkeuring. Op achtjarige leeftijd kwam de hengst, in eigendom van de Deense stoeterij Blue Hors, voor het eerst uit in de Grand Prix. In 2008, een jaar nadat Rubin Royal deze prijs won, werd hij in Vechta gekroond tot VTV dressuurhengst en in 2011 won hij onder Hans Peter Minderhoud teamzilver op het EK dressuur in Herning.

Volle broers
Van de goedgekeurde volle broers van Rohdiamant presteert de in 2001 geboren Rumicello op Inter I niveau. De in 2002 geboren Rubino Vincento en in 2003 geboren Rubin Action komen allebei uit in de Grand Prix. De jongste nakomeling uit de rij van Rohdiamant zonen is de nu elfjarige goedgekeurde Rockefeller. Hij staat op dit moment ter dekking bij Stoeterij Blue Hors.

Vader van Royal Weltino is de Grand Prix hengst Dante Weltino
Dante Weltino werd reservekampioen op de Oldenburgse hengstenkeuring, plaatste zich als jong paard tweemaal voor het Bundeschampionat en schoot vervolgens door naar de wereldtop in de Grand Prix. Met zijn vaste berijdster Therese Nilshagen vormt hij inmiddels een steunpilaar van het sterke Zweedse team. Op het EK in eigen land leverde dat in 2017 teambrons op en individueel een vierde plek in de Grand Prix Spécial en een vijfde in de Kür. Twee jaar later ging de combinatie op het EK in Rotterdam op herhaling met een bronzen teammedaille.

Stempelhengst dankzij topgenen!
Zoals dat hoort bij een potentiële stempelhengst is dit alles ook bij Dante Weltino niet terug te voeren op toeval. Vader Danone I liep zelf op Grand Prix-niveau en is als rechtstreekse zoon van de legendarische De Niro zelf een van de opvallende hengsten uit die zo sterke Duitse D-lijn. Via Danone’s sterk fokkende moeder Well Done wordt ook de waardevolle Weltmeyer ingebracht. Bij Dante Weltino is dit zelfs tweemaal het geval in de derde generatie. Via zijn moeder Rihanna, een dochter van Welt Hit II, zien we immers Weltmeyer nogmaals terugkomen. Dante Weltino’s moeder is daarnaast een volle zus van Riwera de Hus. Deze merrie nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen van Londen met Française Jessica Michel Botton.