Anki ( Tuschinski x Jazz )

Ankie, 2005 ( Tuschinski x Jazz )

Ankie, Preferent-Ster-Prok, is een dochter van de bekende Ukkie, Preferent, Elite, PROK, 2001, ( Jazz x Chronos x Doruto )

Ukkie heeft met name bekendheid gemaakt door haar kinderen in de sport en fokkerij, Ukkie staat hoog op de KWPN index voor merries met kinderen in de sport. Eveneens is Ukkie de grootmoeder van de Easy Game goedgekeurde KWPN zoon Hermes weke op Grand Prix niveau acteert.

Vader is de Krack C zoon Tuschinski. Met drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven was Krack C succesvol in de internationale dressuursport. Ook in de fokkerij heeft Krack C inmiddels zijn sporen nagelaten. Zo is hij onder andere vader van de KWPN goedgekeurde hengsten United (internationaal Lichte Tour dressuur onder Edward Gal) en Vivaldi (Pavo Cup winnaar onder Hans-Peter Minderhoud). De moeder van Tuschinski is de ster preferente prestatie merrie Kalinja. Deze dochter van de schimmel hengst Pion is ook moeder van de elite sport(drs) merrie Oriose die actief was tot in de Z2 dressuur. Haar andere dochter Balinja werd in 2009 kampioene van de Centrale Keuring van Utrecht.

Meest bekende nakomeling van Ankie is BONHEUR DE LA VIE ( v. Bordeaux ) Bonheur de la Vie won met Sandra Nuxoll de finale in de Louisdor prijs met 77,14 % in de Grand Prix.
“ Bonheur de la Vie (stamboeknaam Hugo Boss Platinum) verscheen als één na laatste in de ring met Luxoll, die het paard ook in bezit heeft. De ruin viel op met zijn stabiele proef, waarin ook de passage en piaffe al zeer zeker en regelmatig waren. Zeker voor een achtjarige. Ook Heike Kemmer, die de livestream van Clipmyhorse van commentaar voorzag was lovend: “Dit paard is zeer ijverig, het is vast heel leuk om daarop te zitten.” Nuxoll zelf had eerder al laten weten: “Dit paard is een droom”.”