Floyd TN ( Faro ), Oldenburg approved 2020

Geb. 27-05-18 - Zwart - Stokmaat 1.69 m.
Furstenball x Sandro Hit x Donnerhall x Landadel.
Floyd TN
Floyd TN was één van de blikvangers op de Oldenburgse hengstenkeuring. Met zijn imponerende houding en bewegingstechniek viel hij op de straat reeds op en ook bij het vrijbewegen en aan de longe wist Floyd TN indruk te maken. Zijn fraaie model, charisma en prachtige zwarte kleur dragen ook bij aan het complete plaatje van Floyd TN.

Floyd TN is een zoon van de stempelhengst Fürstenball – al jaren één van de meest vooraanstaande hengsten van Duitsland. Vervolgens gaat de pedigree van Floyd TN terug op Sandro Hit en Donnerhall; twee dressuurgrootheden die nauwelijks nadere toelichting behoeven. Moeder Sandro Lady is een bijzonder goede merrie gebleken; haar zonen Florenz en Florentiner werden allebei reeds goedgekeurd bij verscheidene stamboeken. De tienjarige Florenz presteert inmiddels op Intermediaire I-niveau. Ook grootmoeder Donnerlady bracht een goedgekeurde hengst, namelijk Sandig, maar overgrootmoeder Landlady gaf de bekendste. Haar zoon Glock’s Lord of Loxley presteerde succesvol op Grand Prix-niveau onder Hans Peter Minderhoud. Verdere succesvolle Grand Prix-dressuurpaarden uit de lijn van Floyd TN zijn Groszor Z (Adrian Lopez Diaz-Pavon), Rudy (Rochelle Kilberg), Tempo Ene HN (Guillaume Lundy) en Sandro Paix (Brian Hafner).

Floyd TN beweegt met een uitstekende beentechniek, een sterke en charmante houding en vertoont daarbij veel balans. In galop maakt hij een mooie opwaartse sprong en in draf treedt hij keer op keer sterk onder. Met zijn bewegingskwaliteiten, uitmuntende pedigree en goede model kan Floyd TN een waardevolle toevoeging zijn voor de dressuurfokkerij.

WFFS Negatief/Geen drager van gen
Goedgekeurd bij Oldenburg Verband

pedegree: https://www.horsetelex.de/horses/pedigree/08531/faro
Floyd TN hebben we in mede eigendom met Team Nijhof en met Reesink Horses