MAURO TURFHORST, KWPN approved 2021

Geb. 25-03-2017 - Zwart - Stokmaat 1.68 m. Zonik x Negro x Scandic.

Mauro Turfhorst is een zwarte parel die als driejarige al erg positief opviel op de hengstenkeuring in Den Bosch. Tijdens het voorjaarsonderzoek '21 in Ermelo maakte hij de hooggespannen verwachtingen helemaal waar. Hij slaagde met 84 punten en werd hiermee de reservekampioen van het KWPN verrichtingsonderzoek. Voor de stap kreeg hij een 8 en voor de andere onderdelen allemaal een 8,5.

De verrichtingstopper is in opleiding bij topamazone Dinja van Liere met wie hij al mooie successen heeft mogen behalen:
- 2de plaats hengstencompetitie 2021 / 2022
- 4de plaats in de finale PAVO cup 2021
- kwalificatie WK Longines FEI/WBFSH - world breeding dressage championships for young horses 2022
- 10de plaats in de finale WK Longines FEI/WBFSH - world breeding dressage championships for young horses 2022

Zijn eerste jaargang veulens lijken veel belovend waarbij de mooie modellen en de krachtige manier van bewegen positief opvalt.

Ook de verrichtingsjury was lovend over de verrichting van Mauro: “De hengst loopt altijd berg op en heeft een mooi silhouet. Hij heeft een heel fijn karakter, is werkwillig en denkt altijd goed mee. In draf loopt hij altijd naar boven, met een mooie voorbeen techniek. Daarbij zoekt hij altijd de hand van de ruiter op. In deze gang geeft hij een mooi, aansprekend beeld. In galop heeft hij een mooie sprong en is altijd berg op. De hengst denkt altijd voorwaarts, heeft veel balans en kan goed schakelen. In stap heeft hij direct ontspanning en heeft een grote overstap, hij komt goed tot schreiden.”

Mauro Turfhorst kreeg de volgende cijfers:

Stap: 8, Draf: 8,5, Galop: 8,5, Souplesse: 8,5, Houding & Balans: 8,5 Rijdbaarheid en Instelling: 8,5, Aanleg als dressuurpaard: 8,5.

Mauro Turfhorst is gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen. De hengst werd vorig jaar aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Op de hengstenkeuring was hij een van de duurste hengsten die via de KSS veiling werd verkocht. De zwarte hengst is van de Grand Prix-hengst GLOCK’s Zonik die onder Edward Gal driemaal Nederlands kampioen werd in de Zware Tour en team zilver won op het EK in Rotterdam.

De moeder van Mauro is Hidaylia. Zij is een stermerrie van Negro (Inter II onder Anne van Olst) uit de voorlopige keurmerrie Daylia van Scandic (Grand Prix onder Patrik Kittel). Dan volgt in de pedigree Gribaldi (Grand Prix onder Edward Gal) en de Nimmerdor (Grand Prix springen onder Albert Voorn). Kortom vijf topsport hengsten op rij die garant staan voor de ijzersterke bloedopbouw.

Mauro Turfhorst komt uit de beroemde prestatie- en predikaatrijke Daula-stam (Merrielijn 31, fokfamilie 20). Zijn moeder is de elegante, langgelijnde Negro-merrie Hidaylia (1.71m).

Uit de directe moederlijn komen de Lichte Tour-merrie Vivalia (v. Biotop), de Grand Prix-merrie Cavalia (v. Sir Donnerhall I), de KWPN goedgekeurde hengsten Farmer (v. Voltaire), Jimtown (v. Darco) en Pardon (v. Weyden).

Verder stammen de KWPN goedgekeurde hengsten Majesteit (v. Ishan xx), For Gribaldi (v. Gribaldi), Safarie (v. Farn) en de Grand Prix-hengst Hierarch (v. Cocktail) uit de merrielijn van Mauro Turfhorst. Daarnaast komen ook de hengsten Janeiro Platinum (v. Sezuan), goedgekeurd bij DWB en Old., Gershwin (v. Vivaldi), AES gekeurd en Inter I actief, Norton L (v. Nimmerdor), ggk in Westfalen, Jazzman (v. Jazz), in Oldenburg gekeurd en Caratino Z (v. Calvaro Z) in Rusland gekeurd.

Ook veel sportpaarden komen uit de beroemde Daula-stam. Acht paarden zijn Grand Prix geregistreerd en vier hebben het hoogste niveau in het springen behaald. Ruim 20 paarden lopen of liepen op Inter I-niveau.

Mauro Turfhorst hebben we in mede eigendom met Reesink Horses

pedegree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/208737/mauro-vd-watermolen

Dekgeld 1ste tarief 300,00 ex., 2de tarief € 500,00 ex.
Voor de alg. voorwaarden zie onze website www.turfhorst.nl