Turfhorst Black Angus
De Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. De Angus-runderen zijn zwart ( Black Angus) en rode runderen ( Red Angus).
Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden-grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden ‘vetgemest. Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien.
De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt.