Rumirell stam

De Elite merrie Rumirell (Grundstein II x Akzent II) heeft veel betekend voor de Oldenburgse fokkerijj. Zo schonk zij het leven aan onder andere 6 zonen van Rohdiamant die alle 6 goedgekeurd werden.
Een van de eerste Rumirell-hengsten, geboren in 1996, is de Rubin Royal (v. Rohdiamant) die zelf succesvol was in de Grand Prix en op dit moment in de top tien van de meest invloedrijkste dressuurverervers, de WBFSH-ranking, staat.
Tweede in de lijst met goedgekeurde zonen van Rohdiamant is Romanov. De donkerbruine begon zijn carrière door als tweejarige reserve kampioen te worden tijdens de Oldenburgse hengstenkeuring. Op achtjarige leeftijd kwam de hengst, in eigendom van de Deense stoeterij Blue Hors, voor het eerst uit in de Grand Prix. In 2008, een jaar nadat Rubin Royal deze prijs won, werd hij in Vechta gekroond tot VTV dressuurhengst en in 2011 won hij onder Hans Peter Minderhoud teamzilver op het EK dressuur in Herning.

Volle broers
Van de goedgekeurde volle broers van Rohdiamant presteert de in 2001 geboren Rumicello op Inter I niveau. De in 2002 geboren Rubino Vincento en in 2003 geboren Rubin Action komen allebei uit in de Grand Prix. De jongste nakomeling uit de rij van Rohdiamant zonen is de nu elfjarige goedgekeurde Rockefeller. Hij staat op dit moment ter dekking bij Stoeterij Blue Hors.

Volle zus
Runa is een volle zus van de bovengenoemde hengsten en oa de moeder van de Dante Weltino merrie Royal Weltino.

Aanwezig uit deze stam zijn / Present from this tribe are:

> Royal Weltino 2013 ( Dante Weltino x Runa ( Rohdiamant x Rumirell ))
> Mount St. John Royal Truro 2019 ( Totilas x Royal Weltino )
> Pandour Turfhorst 2020 ( Governor x Royal Weltino )